sobota 1. září 2012

I love Korea


Přesně tak, jsem zamilovaná do Jižní Korei především do Seoul. Jestli pořád žijete v domnění, že Jižní a Severní Korea je jedno a to samí tak na to rychle zapomeňte. Seoul je jedno z nejvyspělejších měst jaký jsem kdy viděla. A hned první den jsem se do něj bezvýhradně zamilovala. Proč?


Lidi jsou naprosto úchvatný, nejenže jsou všichni hrozně krásní, upavení a naprosto perfektně se oblíkají. V poslední době se v Seoulu objevil nový trend pro páry. Stejné oblečení. Občas jsou to jeden dva kousky, ale najdou se i dvojice, který jsou stejný od hlavy až k patě.
Korejci sou taky strašně milí a ochotní. Sice trošku pokulhávají s angličtinou, ale snaží se vám pomoci za každou cenu. Pravděpodobně za jejich milou tváří stojí náboženství, ostatně jako vždycky, všichni jsou Buddhisti.  Kdybych měla konvertovat k nějakýmu náboženství, určitě bych si vybrala Buddhismus. Jeho základní myšlenky jsou založený na tom, že všechno jednou pomine, život, utrpení, láska... A tak se Buddhisti nestarají o to, aby si to vyžehlili u někoho nahoře a nahrabali si body do budoucna. Nebo aby žili v chudově a doufali, že se jim to v příštím životě vrátí. Žijí okamžikem a řeknu vám, že si žijí opravdu skvěle.

































Dalším důvodem, proč bych tam mohla žít, je jídlo. Ano, Korejský jídlo je božský! Všechno je bio, ale ne bio jako u nás, předražený a bez chuti. Ale čerstvě vypěstovaný a kvalitně dopravený do kuchyní. Jelikož je to stát u moře, ujíždí korejci na mořských řasách. A teď i já. I když to možná nezní moc vábně je hrozně dobrý a hezký na pohled. Nový trend ve stravování seoulanů jsou obědy v restauracích jako je VIPS. Byli jsme v ní dvakrát a řeknu vám, že bych tam mohla jíst pořád. Snoubí se tam typická korejská kuchyně s evropskou. A je to vážně mňamka. Dopuručuju dát si jako předkrm typický korejský saláty, pokračovat Bibimbap (dole na fotce) a skončit zmrzlinou s želé. Jo a jedí hůlkama a ty já prostě zbožňuju!
















Takže pokud nevíte kam příští prázdniny rozhodně doporučuju Jížní Koreu. Podnebí je příjemný (praktický stejný jako u nás). O lidech a jídle už jsem básnila. A kultura je taky krásná. Vedle královskýho paláce ze 14.století vám stojí mrakodrap a vůbec to nevypadá špatně. Naopak.
Všechno jednou pomine.*









džínová košile: Levis  šaty: ZARA  náušnice: Camaieu  sukně: ZARA  tílko: HM  svetřík: ZARA  boty: pidi obchůdek v Římě  náušnice: HM  brýle: Ray Ban  prstýnek: I am

Žádné komentáře:

Okomentovat